Eco Dynamics – Stabilizer

Stabilizer is een product dat gebruikt wordt als toplaag voor wandel- en fietspaden. Wij hebben al vele kilometers paden en vele vierkante meters parkeerplaatsen aangelegd met dit mooie product. Los van duurzaamheid en de bijzondere hoogwaardige uitstraling heeft Stabilizer ook een veel hogere belastingsmogelijkheid en levensduur dan de niet gebonden en sommige gebonden verhardingen. Door de unieke samenstelling van het steenmengsel en het natuurlijke bindmiddel is het product zeer stabiel en watervoerend.

Stabilizer bestaat enkel uit hoogwaardige bouwstoffen zoals kwartsieten, natuurstenen en diverse splitten en kiezels. Deze hoogwaardige bouwstoffen worden gebonden met een 100% natuurlijk bindmiddel. Stabilizer is KOMO gecertificeerd. Het materiaal kan uitstekend voor diverse toepassingen in civiele werken worden gebruikt. Enkele voorbeelden van toepassing zijn voetpaden, fietspaden, pleinen, boomvakken en begraafplaatsen.

Kleur bekennen

Stabilizer kunnen wij leveren in meerdere natuurlijke kleuren, zodat er altijd een kleur tussen zit die past bij uw gewenste beeld. Wist u dat de kleur afhangt van de steengroeve of rivier waar de gebruikte steenslagen vandaan komen? Dit zorgt voor de mooie – letterlijk – natuurlijke kleuren.

CO2 neutral+

De Stabilizer producten IJsselmix en Maasmix zijn door de vernieuwde samenstelling niet alleen CO2 neutraal maar zelfs, zoals wij dat noemen, CO2 neutral+. Dit betekent dat de samenstelling van het product dusdanig is dat er bindingscapaciteit in het product overblijft om niet alleen de bij productie veroorzaakte CO2 te compenseren, maar ook elders veroorzaakte CO2 verontreiniging te binden.

Indien gewenst, kan de Stabilizer worden afgedekt met een afstrooilaag. De laagdikte van de Stabilizer wordt dan 1/2 cm minder.

Erkend dealer

De Ridder is erkend dealer van Stabilizer. Enkele voorbeelden van toepassingen in civiele werken waar wij Stabilizer voor gebruiken zijn voetpaden, fietspaden, pleinen, boomvakken en begraafplaatsen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of bekijkt u de website van Stabilizer.

Wij komen graag bij u kijken wat wij met Stabilizer voor u kunnen betekenen.

De Ridder