Eikenprocessierups totaalzorg

Biologische bestrijding- curatief én preventief – in één totaalpakket.

Heeft u tussen half mei en begin juli last van een allergische reactie op de huid en begeeft u zich in de buurt van eiken? Dan kan het zijn dat u te maken heeft gehad met de eikenprocessierups. Deze rupsen hebben namelijk kleine brandharen met weerhaakjes die gemakkelijk in de huid, ogen en luchtwegen dringen. Rechtstreeks contact is niet nodig. De brandharen van deze eikenprocessierupsen worden namelijk via de wind verspreid. Voor meer informatie over de gevaren van de eikenprocessierups kunt u terecht op de website van Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

De Ridder heeft jarenlange ervaring op het gebied van monitoring, preventieve en curatieve bestrijding van de eikenprocessierups op biologische wijze. Wij adviseren gemeenten, bedrijven en instellingen. Dit doen wij door de locaties waar de insecten zich ophouden in kaart brengen en preventieve en curatieve bestrijding uitvoeren. Door de kennis en het gespecialiseerde materieel kan De Ridder goed inspelen op specifieke omstandigheden.

Preventieve bestrijding Eikenprocessierups

Door het preventief behandelen van de gebieden waar de eikenprocessierups veel voorkomt, kunnen wij ervoor zorgen dat de rups deze gebieden een jaar overslaat. Ook deze behandeling gebeurt met biologische middelen.

Volledig biologisch

De Eikenprocessierups kan een hoop narigheid veroorzaken, gelukkig kunnen wij dat dus met volledig biologische middelen voorkomen. De Ridder ontzorgt gemeenten, bedrijven en instellingen door te fungeren als meldpunt voor de bewoners. Zij kunnen bij ons terecht met vragen, klachten en bevindingen van haarden (nesten). Uiteraard worden aanbevelingen voor het volgend bestrijdingsseizoen voorgelegd en besproken.

Last van de Eikenprocessierups? Bel ons snel voor een informatief gesprek of prijsopgave.

De Ridder