Hydroseeding

Hydroseeding is een techniek waarbij (gras)zaden, desgewenst zelfs voorontkiemt, met een mengsel bestaande uit natuurlijke houtvezels en compost onder hoge druk wordt gespoten tot een egale laag. Deze laag bevat voedings- en kleefstoffen waardoor u al binnen een kort tijdsbestek zelfs op schrale zandgrond en op steile hellingen een mooie grasmat heeft liggen.

Snelle ontkieming van graszaad

Hydroseeding wordt vaak toegepast in situaties waarbij een snelle ontkieming van het zaad zeer belangrijk is, bijvoorbeeld in geval van water- en winderosie. Daarnaast wordt hydroseeding ook veel gebruikt in moeilijke omstandigheden, zoals op hellingen en taluds. En wat dacht u van het inzaaien van vliegvelden? Ook daar passen wij hydroseeding toe. En wilt u uw sportveld of de fairway op uw golfbaan snel bespeelbaar hebben? Hydroseeding met voorontkiemd zaad is dan dé oplossing.

In twee tot drie weken een groene grasmat

Ten opzichte van graszoden is hydroseeding veel goedkoper en de verwerking is vele malen sneller en eenvoudiger. Bovendien kan elk grasmengsel worden toegepast. Het regulier zaaien van gras is weliswaar goedkoper dan hydroseeding, maar het resultaat van een egale mat is meer onderhevig aan weersinvloeden. Daarnaast duurt het langer voordat u resultaat ziet. Voor een heel aantal toepassingen en situaties is hydroseeding dan ook uiteindelijk een duurzamere en daarmee betere en goedkopere oplossing dan regulier inzaaien.

Benieuwd naar mogelijkheden en kosten? Belt u ons voor een gesprek.

De Ridder