Natuurlijk Spelen

“Natuurlijk Spelen is een avontuur! Uitdaging, proberen, leren, ontdekken, klimmen, struinen, voelen, vallen en opstaan.”

Plannen voor een nieuwe of te renoveren speelomgeving? Denk dan eens aan de mogelijkheden van Natuurlijk Spelen!

Natuurlijk Spelen
Met een natuurlijke speelomgeving prikkel je de fantasie van een kind en beleeft ieder kind zijn of haar eigen avontuur. Heerlijk bouwen met zand, klauteren op een speelheuvel, balanceren op een boomstam, beestjes zoeken, grenzen verkennen en uitdagingen aangaan: het zit in de natuur van ieder kind. Bij het buitenspelen is natuurlijk groen ook van groot belang, dit is wetenschappelijk bewezen. Contact met natuur bevordert bij kinderen de ontwikkeling van de motoriek, concentratie, inlevingsvermogen en sociaal functioneren. De Ridder ontwikkelt samen met Jaap Hielema speelomgevingen met natuurlijke speelelementen in een groene omgeving. Bij het ontwerp houden we uiteraard rekening met leeftijd en behoeftes van de kinderen en ook de aanwezige stads- en landschapskwaliteiten.

“Een prikkelende omgeving met pedagogisch verantwoorde speelelementen haalt de fantasie bij ieder kind naar boven!”

Ideale samenwerking tussen Jaap Hielema en De Ridder
Jaap Hielema kan werkelijk alles met hout! Hierdoor ontstaan de meest creatieve sculpturen die een extra beleving aan het natuurlijk spelen toevoegen. Binnen de projecten neemt Jaap dan ook alle speelelementen voor zijn rekening. De Ridder is al ruim 90 jaar een allround groenspecialist. Wij hebben de ervaring, de kennis en de mensen om alle vormen van Natuurlijk Spelen aan te leggen, te renoveren en te onderhouden. Een ideale samenwerking die voor u als opdrachtgever alleen maar voordelen biedt.

Natuurlijk spelen op uw locatie?
We gaan graag vrijblijvend met u om de tafel om ons verhaal toe te spitsen op uw wensen, specifieke vragen en situatie. Heeft u nog geen concrete plannen en toch al wat vragen, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Wij staan u graag te woord!

Referenties van natuurlijk spelen
Speeleiland Zandziebar te Slijk-Ewijk
Jutterseiland De Meent te Beusichem
Schoolplein Zeister Schoolvereeniging te Zeist

De Ridder